Franeker Boppe Eise Eisingastraat

Franeker

Franeker is een van de best bewaard gebleven Friese steden, met authentieke grachten en monumentale gevelwanden. Vanuit uw gastenverblijf kunt u gemakkelijk een stadswandeling maken; langs o.a. het planetarium, het oude stadhuis (beide UNESCO-monument), de Martinikerk, het Martenamuseum met stinzentuin, het voormalige universiteitscomplex met orangerie, de professorenwoningen, de schitterende bibliotheek en het bijzondere korendragershuisje. U kunt ook wandelen met begeleiding/toelichting van een stadsgids.

Franeker is de kaatsstad bij uitstek. Jaarlijks wordt hier op de 5e woensdag na 1 juli de bekendste kaatswedstrijd gehouden; de PC. Het is dan feest in de stad. In de binnenstad vindt u het kaatsmuseum. In de voormalige Botniastins bevindt zich theater De Koornbeurs; in het theaterseizoen zijn hier meermaals per week voorstellingen te zien. En op elke dinsdagavond is er dan filmhuis.

In de binnenstad kunt u op diverse locaties lekker eten. Er zijn restaurants met een"Frans-Hollands-Friese" keuken en Italiaanse en Chinese restaurants, waarvan één tot de top tien van Nederland behoort, schuin tegenover ons verblijf.